Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Hasan Kaptan”ın vasiyeti: Ölünce beni Okyanus'a atın!”

 Hasan Kaptan”ın vasiyeti:  Ölünce beni Okyanus

Bandırma O'nu, Hasan Kaptan” olarak tanıyor. Yalnız Bandırma mı, TCDD camiasında, genel müdüründen, işçisine kadar herkes, Hasan Kaptan” olarak bilinen Hasan Zengin'in deniz tutkusuna diyecek söz bulamıyor.

Bandırma O’nu, “Hasan Kaptan” olarak tanıyor. Yalnız Bandırma mı, TCDD camiasında, genel müdüründen, işçisine kadar herkes, “Hasan Kaptan” olarak bilinen Hasan Zengin’in deniz tutkusuna diyecek söz bulamıyor.
1953 yılında, Bandırma’da doğan Hasan Zengin, TCDD Bandırma Limanı’nda hizmetli olarak tam 26 yıl 6 ay çalıştıktan sonra 2004 yılında emekli oldu. Ancak emeklilik de Hasan Zengin’i, çok sevdiği deniz, gemiler ve TCDD’den koparamadı. “Hasan Kaptan”, emekliliğe ayrılmasının üzerinden tam 10 yıl geçmesine karşın yine her gün, sanki görevliymiş gibi Bandırma Limanı’na gidiyor. Ancak O’nun için artık bir sorun var. Bandırma Limanı’nın, Çelebi Holding tarafından özelleştirilmesi ve bölgenin, “gümrük alanı” olması…Bu nedenle Bandırma Limanı’na alınmamasına üzülüyor, Hasan Zengin. Ama O, yine her gün geldiği limanda, yasak alanın dışında bile olsa bir banka oturarak, elinde deniz ve gemiciliğe ait kitaplar, haritalar, çalışma saatlerinin bitimine dek okuyor. Gönüllü olarak girdiği denizciliğe büyük bir sevdayla bağlı bulunduğunu belirten Hasan Zengin, TCDD’de görev yaptığı yıllarda yaklaşık 25 müdürün hizmetinde çalıştığını vurgularken, “Bu gemiler, bu deniz olmazsa yaşayamam, intihar ederim” diyen “Hasan Kaptan”, başta TCDD işçisi, arkadaşı Hediye Çor olmak üzere herkese vasiyetini şöyle dile getiriyor:“Öldüğümde beni okyanusa atın!”
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı